Menu

Szukaj na tym blogu

14 października 2015

Jaglanka z konfiturą jagodową i jogurtem.

Hej,
Dziś zapraszam Was na jaglankę z jogurtem i jagodową konfiturą :-)



Składniki: (1 porcja)
  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki jagód (u mnie mrożone)
  • 1/2 szklanki jogurtu
Wykonanie:
Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy aż zgęstnieją, dosłownie kilka minut. Jagody przekładamy do miseczki i wstawiamy do mikrofali na 2-3 minuty (trzeba sprawdzać), jeżeli używamy świeży to na krócej. Płatki wykładamy do miseczki, polewamy jogurtem i jagodami. Jeśli jagody nie są dla Was wystarczająco słodkie to możecie dodać trochę cukru.

SMACZNEGO :)

15 komentarzy:

  1. Jakie to proste w przygotowaniu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proste i szybkie, czyli takie jakie powinno być rano :)

      Usuń
  2. Ciekawa propozycja na pyszne śniadanie. Uwielbiam jagody, ale teraz chyba trochę ciężko będzie je dostać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Teraz to już chyba tylko mrożone ;/ Ja na szczęście zrobiłam sobie spore zapasy latem :)

      Usuń
  3. zrobiłam sobie kiedyś z orzechami i innmi smakołykami tego typu, ale jakoś nei przekonałam się do niej , zawsze obiecuję sobie że jeszcze kiedyś spóbuje ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...