Dziś przychodzę do Was z kolejnym pomysłem na śniadanie albo lunch do pracy. Tym razem bazą naszych placuszków będzie ser twarogowy typu Emilki. Możecie użyć też zwykłego twarogu, ale najpierw należy zmielić go wraz z odrobiną jogurtu. Zapraszam dalej :)
- 250 g. serka twarogowego typu Emilki
- 2 jaja
- 40 g. proszku budyniowego o smaku waniliowym (1 opakowanie)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka słodu (u mnie ksylitol), jeżeli budyń był z cukrem to możecie pominąć
- odrobina tłuszczu do smażenia (u mnie olej kokosowy)
- dodatki: banan, jagody goji, płatki kokosa, miód
Wykonanie:
SMACZNEGO :)
Mhm jakbym miała więcej czasu z rana to tak wyglądałoby moje śniadanie :)
OdpowiedzUsuńZawsze zostaje weekend :)
UsuńHmmm musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńPierwszy raz słyszę o serku Emilki
ja też...
UsuńNie znam tego serka ale wyglądaja apetycznie... mniam
OdpowiedzUsuńniby mam u siebie na działce a jeszcze nie jadłam jagód goi, są ne trochę ciężkie w utrzymaniu. Placuszki wyglądają przesmacznie i na pewno takie są
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, ze w naszym klimacie można uprawiać jagody goji :)
UsuńPalce lizać :]
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie placuszki, zazwyczaj robię ze zwykłego twarogu, a wczoraj spróbowałam z serkiem typu włoskiego. bardzo polecam, takich delikatnych i smacznych jeszcze nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie kupowałam serka typu włoskiego bo nie wiedziałam do czego go użyć, teraz to na pewno się zmieni :)
UsuńUwielbiam serowe dania :D Muszę powiedzieć mojemu żeby takie zrobił :D
OdpowiedzUsuńNiech się w weekend wykaże :)
UsuńDobry pomysł :D
UsuńSmacznie i zdrowo ;(
OdpowiedzUsuńZrobię!
OdpowiedzUsuńDaj znać czy Ci posmakują :)
Usuńwygladaja pysznie
OdpowiedzUsuńSerowych placuszków jeszcze nie robiłam, czas spróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam są przepyszne i delikatne:)
UsuńMniaaaaam! Wyglądają przepysznie! Już wiem co zrobię w weekend na śniadanie :D
OdpowiedzUsuńDaj znać czy Ci posmakują :)
UsuńAle smacznie wyglądają :) Koniecznie muszę wypróbować;)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńMogłabym jeść takie placki zawsze i wszędzie :)
OdpowiedzUsuńByleby tylko ktoś robił nie :) Też bym nie pogardziła :)
UsuńWyglądają super;)
OdpowiedzUsuńZapisałam w Księdze Pyszności :)
OdpowiedzUsuńTeraz nie zostaje już nic tylko zrobić :)
Usuń