Menu

Szukaj na tym blogu

12 listopada 2015

Bakaliowa granola.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z kolejnym pomysłem na domową, pyszną i zdrową granolę. Tym razem będzie to wersja napakowana bakaliami, więc jeśli lubicie takie propozycje na śniadania to zapraszam dalej :)



Składniki:
Wykonanie:
Sypkie składniki mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy miód. Jeżeli nie jest on płynny to podgrzewamy go żeby się rozpuścił. Dokładnie łączymy wszystko ze sobą, tak żeby płatki i pozostałe sypkie produkty były pokryte miodem. Powstałą masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 160C przez 45 minut, mieszając masę co 10-15 minut. Po upieczeniu wystarczy ostudzić granolę i przełożyć do słoika.

SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...