Menu

Szukaj na tym blogu

26 listopada 2015

Serowe placuszki.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z kolejnym pomysłem na śniadanie albo lunch do pracy. Tym razem bazą naszych placuszków będzie ser twarogowy typu Emilki. Możecie użyć też zwykłego twarogu, ale najpierw należy zmielić go wraz z odrobiną jogurtu. Zapraszam dalej :)



Składniki: (12 sztuk, 2 porcje)
  • 250 g. serka twarogowego typu Emilki
  • 2 jaja
  • 40 g. proszku budyniowego o smaku waniliowym (1 opakowanie)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka słodu (u mnie ksylitol), jeżeli budyń był z cukrem to możecie pominąć
  • odrobina tłuszczu do smażenia (u mnie olej kokosowy)
  • dodatki: banan, jagody goji, płatki kokosa, miód

Wykonanie:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy placuszki na niewielkiej ilości oleju kokosowego lub bez tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie to pół banana, garść jagód goji i płatków kokosa, łyżeczka miodu.

SMACZNEGO :)

29 komentarzy:

  1. Mhm jakbym miała więcej czasu z rana to tak wyglądałoby moje śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hmmm musi być pyszne.

    Pierwszy raz słyszę o serku Emilki

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie znam tego serka ale wyglądaja apetycznie... mniam

    OdpowiedzUsuń
  4. niby mam u siebie na działce a jeszcze nie jadłam jagód goi, są ne trochę ciężkie w utrzymaniu. Placuszki wyglądają przesmacznie i na pewno takie są

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiedziałam, ze w naszym klimacie można uprawiać jagody goji :)

      Usuń
  5. uwielbiam takie placuszki, zazwyczaj robię ze zwykłego twarogu, a wczoraj spróbowałam z serkiem typu włoskiego. bardzo polecam, takich delikatnych i smacznych jeszcze nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nigdy nie kupowałam serka typu włoskiego bo nie wiedziałam do czego go użyć, teraz to na pewno się zmieni :)

      Usuń
  6. Uwielbiam serowe dania :D Muszę powiedzieć mojemu żeby takie zrobił :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Serowych placuszków jeszcze nie robiłam, czas spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniaaaaam! Wyglądają przepysznie! Już wiem co zrobię w weekend na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale smacznie wyglądają :) Koniecznie muszę wypróbować;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mogłabym jeść takie placki zawsze i wszędzie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Byleby tylko ktoś robił nie :) Też bym nie pogardziła :)

      Usuń
  11. Zapisałam w Księdze Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...