Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na kurczaka po meksykańsku z kaszą kuskus. Zapraszam dalej :)
Składniki:
- 200 g. mięsa z piersi kurczaka
- 1 duża czerwona papryka
- 1 średnia cebula
- 100 g. kaszy kuskus (u mnie kuskus razowy)
- przyprawa do dań meksykańskich
- szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju (u mnie kokosowy)
- świeża kolendra
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paski, jak kto woli, delikatnie solimy i obficie posypujemy przyprawą do dań meksykańskich. Cebulę kroimy w piórka, a paprykę w paski. Przygotowujemy kuskus według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy kurczaka i delikatnie obsmażamy z każdej strony. Zdejmujemy mięso z patelni i wrzucamy cebulę razem z papryką, delikatnie solimy i dusimy, w razie potrzeby można je podlać trochę wodę. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy kurczaka i razem podsmażamy chwilę. Przekładamy na talerz razem z kuskusem i posypujemy świeżą kolendrą.
SMACZNEGO :)
kuskus robi ostatnio szał w blogosferze :D
OdpowiedzUsuńU mnie wygrywa z innymi kaszami bo szybciutko się go przyrządza )
UsuńLubię dania z kurczakiem ;)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda
OdpowiedzUsuńFajny przepis, muszę sobie zapisać :)
OdpowiedzUsuńAle to smacznie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńMógłby mi ktoś do pracy takie jedzonko przynieść;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kurczaka i uwielbiam kuskus, często łącze je w swojej kuchni :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda :) zaintrygowałaś mnie tym razowym kuskusem :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie. :)
OdpowiedzUsuńMojemu facetowi na bank by smakowało :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńhttp://frazeologizmastrall.blogspot.com/
Jestem od lat fanką kuskusu i chętnie kupię razowy jak na niego wpadnę :)
OdpowiedzUsuńJezeli smakuje tak jak wygląda to mniam:))
OdpowiedzUsuńSmakuje równie dobrze :)
UsuńBardzo lubię kuskus, niestety tylko ja, więc nie robię jej za często :(
OdpowiedzUsuńNigdy jeszcze nie jadłam kaszy kuskus, muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam, zwłaszcza, że bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić :)
Usuń