Menu

Szukaj na tym blogu

19 sierpnia 2015

Jaglane brownie z masłem orzechowym.

Hej,
Dziś zapraszam Was na brownie z masłem orzechowym przygotowane z kaszy jaglanej :)




Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 3 jaja
  • 50 ml. tłuszczu ( u mnie olej kokosowy)
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/3 szklanki ksylitolu
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3-4 łyżki masła orzechowego
Wykonanie:
Kaszę jaglaną płuczemy na sicie i gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodajemy jaja, roztopiony olej kokosowy, jogurt, ksylitol, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko blendujemy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy delikatnie masło orzechowe aby łatwiej można było je rozprowadzić na cieście. Polewamy ciasto masłem orzechowym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy 40 minut. 

SMACZNEGO :)

13 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Na dietę jak znalazł :) Dużo lepsze niż te wszystkie ciacha z kremem :)

      Usuń
  2. Ta kasza jaglana mnie bardzo interesuje, bo nigdy nie miałam z nią do czynienia...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam spróbować :) Nie dość, że pyszna i można z niej zrobić masę ciekawych przepisów to jeszcze zdrowa :)

      Usuń
  3. Wygląda smakowicie. Musze i ten przepis od Ciebie ukraść i zrobić. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Brownie z jaglanką, hmm brzmi oryginalnie :]

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...