Dziś zapraszam Was na brownie z masłem orzechowym przygotowane z kaszy jaglanej :)
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 3 jaja
- 50 ml. tłuszczu ( u mnie olej kokosowy)
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/3 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3-4 łyżki masła orzechowego
Wykonanie:
Kaszę jaglaną płuczemy na sicie i gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Do ugotowanej kaszy dodajemy jaja, roztopiony olej kokosowy, jogurt, ksylitol, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko blendujemy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy delikatnie masło orzechowe aby łatwiej można było je rozprowadzić na cieście. Polewamy ciasto masłem orzechowym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy 40 minut.
SMACZNEGO :)
mniam :)
OdpowiedzUsuńA ja się odchudzam :(.
OdpowiedzUsuńNa dietę jak znalazł :) Dużo lepsze niż te wszystkie ciacha z kremem :)
Usuńo pychota!!!
OdpowiedzUsuńO kurcze, na pewno zrobie!
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że Ci posmakuje :)
UsuńPyszne;)
OdpowiedzUsuńOj, ale bym zjadła!
OdpowiedzUsuńTa kasza jaglana mnie bardzo interesuje, bo nigdy nie miałam z nią do czynienia...
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować :) Nie dość, że pyszna i można z niej zrobić masę ciekawych przepisów to jeszcze zdrowa :)
UsuńWygląda smakowicie. Musze i ten przepis od Ciebie ukraść i zrobić. :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńBrownie z jaglanką, hmm brzmi oryginalnie :]
OdpowiedzUsuń