Dziś przychodzę do Was z przepisem na placuszki z serka wiejskiego. Zapraszam :)
- 1 opakowanie serka wiejskiego (200 g.)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 1 łyżka miodu (lub innego syropu)
- 1/2 szklanki mąki owsianej
- 1/4 szklanki mąki żytniej razowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 banany
- 1/2 szklanki jagód (mogą być też borówki)
- masło orzechowe
Wykonanie:
Serek wiejski blendujemy razem z jajkiem, aromatem waniliowym i miodem na jednolitą masę. Dodajemy sypkie składniki i dokładnie wszystko mieszamy. Smażymy placuszki na patelni, najlepiej bez tłuszczu, lub na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Usmażone placki przekładamy masłem orzechowym i pokrojonymi w plasterki bananami tworząc kolejne warstwy. Na wierzchu układamy banany i jagody.
SMACZNEGO :)
Ciekawe, choć myślałam, że masło i banany są w cieście :D
OdpowiedzUsuńPycha! Robiłam kiedyś placuszki z serkiem wiejskim i bardzo mi smakowały. Muszę wrócić do tego przepisu:)
OdpowiedzUsuńMusi smakować obłędnie :)
OdpowiedzUsuńOj tak, są przepyszne :)
UsuńSerek wiejeski jest idealny na śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńTo prawda, choć u mnie głównie jest na słodko :)
Usuńojoj na bogato:D
OdpowiedzUsuńJesteś placuszkowym ekspertem :)
OdpowiedzUsuńPlacuszki to jedna z moich ulubionych propozycji na śniadanie :)
UsuńOmnomnom :D Ostatnio tak smacznie u Ciebie :D
OdpowiedzUsuńale mi smaka narobiłaś! Koniecznie muszę zrobić!
OdpowiedzUsuńDaj znać czy Ci posmakowały :)
UsuńKurde i te muszę wypróbować i zrobić. :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńAle pyszności ;)
OdpowiedzUsuńJakoś nie przyszło mi do głowy, że z serka wiejskiego można takie danie zrobić :))
OdpowiedzUsuńOj można, polecam spróbować :)
UsuńTrzeba wypróbować, bo ja robiłam trochę inaczej :P
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS:Obserwuję i liczę na rewanż