Menu

Szukaj na tym blogu

6 sierpnia 2015

Dwuwarstwowy koktajl bananowo-czekoladowy.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na warstwowy koktajl bananowo-czekoladowy. Zapraszam dalej :)


Składniki: (warstwa jasna)
  • 1,5 banana (najlepiej mrożony)
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1/4 szklanki mleka (u mnie napój ryżowy o smaku waniliowym Rice Dream)
  • 1 łyżka masła orzechowego

Składniki: (warstwa czekoladowa)
  • 1,5 banana (najlepiej mrożony)
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 1 łyżka karobu (może być też kakao)
  • 1/4 szklanki mleka (u mnie napój ryżowy o smaku waniliowym Rice Dream)
  • 1 łyżka masła orzechowego
Dodatki: posiekana gorzka czekolada 

Wykonanie:
Wrzucamy do blendera wszystkie składniki na warstwę jasną, blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji i przelewamy do szklanki (jeżeli używacie świeżych bananów dajcie mniej mleka). Następnie blendujemy składniki na czekoladową warstwę. Przelewamy do szklanki, posypujemy posiekaną czekoladą i zajadamy.

SMACZNEGO :)

25 komentarzy:

  1. Muszę wypróbować.

    Zapraszam na rozdanie z okazji 100 tysięcy wyświetleń bloga :).

    OdpowiedzUsuń
  2. Z góry wygląda jak babeczka ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pewnie zrobię, ale jak się troszkę ochłodzi ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziś jest świetna okazja do wypicia w taki upał! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. U Ciebie jak zawsze smacznie !! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mniaaaaaaam ! wygląda przepysznie aż ślinka leci

    OdpowiedzUsuń
  7. swietnie wyglada i pewnie smakuje rownie wysmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. O tak! Uwielbiam takie dwufazowe koktajle :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo efektowny :) Już zapisuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...