Menu

Szukaj na tym blogu

23 sierpnia 2015

Kakaowa tarta z kremem jaglano-kokosowym.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na tartę z kremem kokosowo-jaglanym na kakaowym spodzie. Zapraszam :)



Składniki:
Ciasto:
  • 100 g. mąki
  • 2 łyżeczki kakao
  • 25 g. cukru brzozowego
  • 40 g. miękkiego masła
  • 40 g. jogurtu naturalnego
Krem:

Dodatki: 1 mango pokrojone w kostkę, 1/2 szklanki mrożonych jagód, galaretka wiśniowa

Wykonanie:
Składniki na ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 200C. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na cienki placek (podsypać mąką żeby się nie przyklejało). Nawinąć na wałek i delikatnie wyłożyć do formy. Nakłuć widelcem i piec przez 15 minut. Ostudzić.

Kaszę jaglaną przepłukać, przełożyć do garnka. Zalać mlekiem kokosowym, dodać miód oraz olejek waniliowym, gotować aż do wchłonięcia. Ugotowaną kaszę zmiksować na gładki krem i przełożyć na upieczone i ostudzone ciasto. Na jaglaną masę wyłożyć owoce i zalać galaretką. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu galaretki ciasto jest gotowe do spożycia.

SMACZNEGO :)

10 komentarzy:

  1. Nigdy nie robiłam jeszcze ciasta z kaszą jaglaną, a samą kaszę uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. brzmi smacznie i prosto do przygotowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kuszący deser :) Wygląda pięknie i smakowicie. Na pewno na jednym kawałku by się nie skończyło :)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS: Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...