Dziś przychodzę do Was z przepisem na kolejną wersję puddingu chia. Tym razem będzie to porządna dawka energii w postaci guarany i jagód. Zapraszam :)
Składniki:
- 3-4 łyżki nasion chia
- 1/2 banana
- 1/2 szklanki jagód
- 1/4 szklanki wody kokosowej
- 1 łyżeczka guarany
- dodatki: nektarynka, pyłek pszczeli, nasiona chia
Wykonanie:
Nasiona chia zalewamy wodą w proporcji 1:2 (na 1 łyżkę nasion 2 łyżki wody), dokładnie mieszamy i odstawiamy do zgęstnienia (ja zazwyczaj zostawiam na noc w lodówce). Banana miksujemy z jagodami, wodą kokosową i guaraną. Mieszamy dokładnie z nasionami chia przygotowanymi wcześniej (łyżkę puddingu można zostawić do położenia na wierzch). Dodajemy nasze dodatki i zajadamy.
SMACZNEGO :)
Wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńO kurcze :) ciekawa jestem jak smakuje.nie próbowałam nigdy nasion chia
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować, nie dość, że pyszne to i bardzo zdrowe :)
UsuńPyszności:)
OdpowiedzUsuńMusi być bardzo smaczny;)
OdpowiedzUsuńNa pewno jest super :)
OdpowiedzUsuńNa pewno smaczne;)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie.:)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie ! :) Uwielbiam jagody
OdpowiedzUsuńChyba nigdy nie jadłam chia :)
OdpowiedzUsuńPolecam, nie dość, że można z nich zrobić pyszne puddingi (i nie tylko) to jeszcze są bardzo sycące :)
UsuńKupiłam ostatnio pyłek na biesiadzie miodowej, ale bałam się go jakoś dodawać do dań. Jedynie do herbaty :D Chyba jednak spróbuję zrobić taki pudding
OdpowiedzUsuńJa do herbaty go nie próbowałam jeszcze, ale na pewno sprawdzę :)
Usuń