Menu

Szukaj na tym blogu

22 sierpnia 2015

Kokosanki bez dodatkowego tłuszczu.

Hej,
Dziś zapraszam Was na pyszne kokosanki bez dodatkowych tłuszczy w postaci masła, które jest jedynym z głównym składników w większości przepisów. Zapraszam dalej :)


Składniki: (15 sztuk)
Wykonanie: 
Jajko ubić na prószystą masę ze szczyptą soli. Dodać cukier i aromat waniliowy i ponownie ubić. Dołożyć wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać, odstawić na ok. 15 minut. Formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170C przez 10-15 minut.

SMACZNEGO :)

15 komentarzy:

  1. Mmm jak dawno nie jadłam takich pyszności :]

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię kokosanki ale więcej niż 2-3 nie zjem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają całkiem aptecznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie widziałam wcześniej takie rozwiązania i pomysłu :P. Może zrobię u siebie takie, tylko z większej proporcji, bo u mnie szybko znikają słodkości :D.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z tych składników wychodzi około 15 sztuk i rozchodzą się zdecydowanie za szybko :)

      Usuń
  5. Ja przed chwilą upiekłam sernik, ale Twoje kokosanki wyglądają baaardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepis super;) kokosanki są pyszne

    OdpowiedzUsuń
  7. Poleciało do zakładek, jak najdzie mnie ochota to wykonam :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...