Dziś przychodzę do Was z kolejnym pomysłem na śniadaniowe placuszki. Tym razem będą to placuszki z mąki gryczanej. Zapraszam dalej :)
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki gryczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
- 2 łyżki mielonych migdałów (mąki migdałowej)
- 1 łyżka cukru kokosowego (lub innego słodzika)
- 1 jajo
- 1/2 szklanki mleka (krowie, roślinne, jakie chcecie)
- odrobina tłuszczu do smażenia (u mnie olej kokosowy)
- dodatki: 100 g. jogurtu naturalnego, 2 morele, 1 łyżka jagód goji
Wykonanie:
SMACZNEGO :)
znowu kusisz dobrym żarciem:D
OdpowiedzUsuńMniam!:)
OdpowiedzUsuńSmakowite;)
OdpowiedzUsuńMusze spróbować zrobić. :)
OdpowiedzUsuńDaj znać czy Ci posmakują :)
UsuńWygląda wspaniale! Ciekawa jestem czy na orkiszowej mące tez by wyszły.
OdpowiedzUsuńPrzepis na placuszki z mąką orkiszową również się pojawi :)
UsuńMój M. byłby zachwycony :)
OdpowiedzUsuńMusisz mu więc takie zrobić :)
UsuńAle pysznie <3
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładne są te placuszki :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie! :)
OdpowiedzUsuń