Menu

Szukaj na tym blogu

10 sierpnia 2015

Placuszki gryczane z jogurtem, morelami i jagodami goji (bezglutenowe).

Hej,
Dziś przychodzę do Was z kolejnym pomysłem na śniadaniowe placuszki. Tym razem będą to placuszki z mąki gryczanej. Zapraszam dalej :)



Składniki:
  • 3/4 szklanki mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
  • 2 łyżki mielonych migdałów (mąki migdałowej)
  • 1 łyżka cukru kokosowego (lub innego słodzika)
  • 1 jajo 
  • 1/2 szklanki mleka (krowie, roślinne, jakie chcecie)
  • odrobina tłuszczu do smażenia (u mnie olej kokosowy)
  • dodatki: 100 g. jogurtu naturalnego, 2 morele, 1 łyżka jagód goji
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Gdy na wierzch zaczną pojawiać się bąbelki to znak, że należy je przewrócić na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie polane jogurtem naturalnym, do tego pokrojone morele oraz jagody goji.

SMACZNEGO :) 

13 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...