Menu

Szukaj na tym blogu

26 sierpnia 2015

Spaghetti morskie z sosem bolognese.

Hej,
dziś zapraszam Was na przepis na spaghetti morskie z sosem bolognese. Zapraszam :)


Składniki: (2 porcje)
  • 25 g. (opakowanie) makaronu spaghetti morskie
  • 200 g. mielonego mięsa z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 opakowanie pomidorów z puszki (lub kilka świeżych)
  • sól, pieprz, zioła
  • parmezan do posypania

Wykonanie:
Makaron przygotować według wskazówek na opakowaniu, niestety zajmuje to trochę więcej czasu niż tradycyjny makaron. Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy zmiękną dodajemy mięso i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory z puszki (lub obrane świeże) i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Ugotowany makaron polewamy sosem i posypujemy parmezanem.

SMACZNEGO :)

11 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Patrząc na to co robili tam uczestnicy to na pewno się nie nadaję :)

      Usuń
  2. nigdy nie słyszałam o tym makaronie bio z algami, bardzo ciekawy. Samo danie wygląda przepysznie na pewno spróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, a makaron z alg dodatkowo zawiera bardzo mało kalorii :)

      Usuń
  3. Lubię takie proste przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Morskie spaghetti? Ale super pomysł! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z mięsa kurczaka nie jadłam jeszcze :)

    OdpowiedzUsuń
  6. swietny przepis, bardzo lubie takie dania :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie słyszałam o takim typie spaghetti :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...