dziś zapraszam Was na przepis na spaghetti morskie z sosem bolognese. Zapraszam :)
Składniki: (2 porcje)
- 25 g. (opakowanie) makaronu spaghetti morskie
- 200 g. mielonego mięsa z kurczaka
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 opakowanie pomidorów z puszki (lub kilka świeżych)
- sól, pieprz, zioła
- parmezan do posypania
Makaron przygotować według wskazówek na opakowaniu, niestety zajmuje to trochę więcej czasu niż tradycyjny makaron. Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy zmiękną dodajemy mięso i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory z puszki (lub obrane świeże) i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Ugotowany makaron polewamy sosem i posypujemy parmezanem.
SMACZNEGO :)
może idź do MasterSzefa?:D
OdpowiedzUsuńPatrząc na to co robili tam uczestnicy to na pewno się nie nadaję :)
UsuńŁadnie wygląda;)
OdpowiedzUsuńnigdy nie słyszałam o tym makaronie bio z algami, bardzo ciekawy. Samo danie wygląda przepysznie na pewno spróbuję! :)
OdpowiedzUsuńPolecam, a makaron z alg dodatkowo zawiera bardzo mało kalorii :)
Usuńmmm, pychotka!!!
OdpowiedzUsuńLubię takie proste przepisy :)
OdpowiedzUsuńMorskie spaghetti? Ale super pomysł! :)
OdpowiedzUsuńZ mięsa kurczaka nie jadłam jeszcze :)
OdpowiedzUsuńswietny przepis, bardzo lubie takie dania :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie słyszałam o takim typie spaghetti :)
OdpowiedzUsuń