Dziś przychodzę do Was z szybkim i pysznym przepisem na hummus, czyli dip z cieciorki. Sprawdzi się on idealnie do krakersów i świeżych warzyw, jak również do smarowania pieczywa. Zapraszam :)
Składniki:
- 1/2 szklanki cieciorki (przed gotowaniem)
- 3 łyżki tahini (pasty sezamowej)
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3/4 łyżeczki soli himalajskiej (lub zwykłej)
- 3/4 łyżeczki mielonego kminku
Wykonanie:
Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram :)
SMACZNEGO :)
hummus? ja myślałam, że to kawa z taką inną pianką:P
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie, pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuńmniam :) chętnie skorzystam z przepisu <3
OdpowiedzUsuńKochana czy mogłabyś poklikać w linki w najnowszym poście ?
Z góry dziękuję <3
Chciałabym poznać smak, bo przepisów już widziałam multum, a próbować nie miałam okazji :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię hummus, zazwyczaj obieram sobie do niego marchewkę lub paprykę kroje w paski i nabieram na nie pastę i jem razem :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię hummus i cieszę się, że zrobił się popularny! Muszę kiedyś też zrobić z kminkiem, fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam hummus!
OdpowiedzUsuńlubię dodawać do niego suszone pomidory, albo pokrojone oliwki :)
Dziś miałyśmy na obiadek hummus w trzech smakach ^^ Pychotka :D
OdpowiedzUsuń