Menu

Szukaj na tym blogu

29 marca 2016

Pieczony Camembert z czosnkiem i tymianiem.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z szybkim i prostym przepisem dla miłośników sera Camembert. Zapraszam dalej :)




Składniki:
  • krążek sera Camembert
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
Wykonanie:
Ser wyjmujemy z opakowania i na powierzchni nacinamy w kratkę. Czosnek kroimy na słupki i wkładamy do nacięć, a następnie posypujemy tymiankiem. Pieczemy w 180C przez 20 minut. Po tym czasie delikatnie wyjmujemy i podajemy z bagietką lub tostem. 


Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram :)

SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

  1. Tymianku nigdy nie dodawałam, ale z czosnkiem lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubimy ten ser ale jeszcze w takiej postaci i w takiej ilości nie jadłyśmy :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka! W wersji wytrawnej jeszcze nie jadłam, polecam bardzo słodkie podanie z miodem i orzechami albo z żurawiną :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię tak upiec sobie camembert :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...