Dziś przychodzę do Was z szybkim i prostym przepisem dla miłośników sera Camembert. Zapraszam dalej :)
Składniki:
- krążek sera Camembert
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
Wykonanie:
Ser wyjmujemy z opakowania i na powierzchni nacinamy w kratkę. Czosnek kroimy na słupki i wkładamy do nacięć, a następnie posypujemy tymiankiem. Pieczemy w 180C przez 20 minut. Po tym czasie delikatnie wyjmujemy i podajemy z bagietką lub tostem.
Bez tymianku i będzie coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńzaczarowana-oczarowana.pl
Kocham ser! :)
OdpowiedzUsuńTymianku nigdy nie dodawałam, ale z czosnkiem lubię :)
OdpowiedzUsuńLubimy ten ser ale jeszcze w takiej postaci i w takiej ilości nie jadłyśmy :D
OdpowiedzUsuńPychotka! W wersji wytrawnej jeszcze nie jadłam, polecam bardzo słodkie podanie z miodem i orzechami albo z żurawiną :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tak upiec sobie camembert :)
OdpowiedzUsuń