Menu

Szukaj na tym blogu

8 marca 2016

Czekoladowe praliny z masłem migdałowym.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszny deser dla fanów czekolady i maseł orzechowych, a w szczególności masła migdałowego, bo z tym (przynajmniej moim zdaniem) praliny wychodzą najlepsze. Zapraszam dalej :)



Składniki: (12 sztuk)
Wykonanie:
W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy z miodem. Zdejmujemy z ognia, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Do foremek na muffiny (lub innych) wlewamy po łyżce płynnej czekolady i wkładamy na ok. 15-20 minut do zamrażalki żeby stężała. Następnie wyjmujemy, do każdej foremki dajemy po połowie łyżki masła migdałowego i zalewamy czekoladą. Wkładamy ponownie do zamrażalnika i czekamy aż praliny stwardnieją, najlepiej zostawić je na noc.

Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram :)

SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

  1. Nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale chyba we wstępie wkradł Ci się mały błąd z tymi masłami ;) Masło z migdałów czeka u mnie w zapasach. na pewno okaże się smaczne :) Miłego i udanego Dnia Kobiet :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniamm :D pralin jeszcze nie próbowałam robić

    OdpowiedzUsuń
  3. Też lubimy to masło migdałowe :D Praliny wyglądają jak nasze kochane Reese's :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...