Dziś przychodzę do Was z przepisem na kokosowe brownie z konfiturą z czarnej porzeczki. Bazą do ciasta czekoladowego będzie jak już Wam kiedyś pokazywałam czerwona fasola. Zapraszam dalej :)
Składniki:
Ciasto:
- 1 puszka czerwonej
- 1/2 banana
- 1/4 szklanki cukru (u mnie ksylitol)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżki oleju kokosowego (lub masła)
- 2 jaja
- 15 g. kakao
Nadzienie:
- puszka chłodzonego mleka kokosowego
- 60 g. wiórek kokosowych
- 260 g. dżemu z czarnej porzeczki
Polewa:
- 60 g. czekolady (u mnie gorzka)
- 4 łyżki mleka
- 50 g. chipsów kokosowych
Fasolę płuczemy na sicie i wraz z pozostałymi składnikami na ciasto wrzucamy do miski. Dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do blachy (20x20) i pieczemy w 180C przez 15-20 minut. Wyciągamy i studzimy.
Z mleka kokosowego ściągamy gęstą śmietankę i ubijamy. Gdy będzie już sztywna dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.
Wystudzone ciasto przecinamy na dwie części, Na spód wykładamy kokosową masę oraz konfiturę z czarnej porzeczki i przykrywamy ciastem. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, polewamy ciasto i posypujemy płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce.
Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram :)
SMACZNEGO :)
jadłbym na sniadanie obiad i kolację ^.^
OdpowiedzUsuńJej boskie <3 Omnom
OdpowiedzUsuńzapisuje przepisz :)
OdpowiedzUsuńzaczarowana-oczarowana.pl
Musi byc przepysNs- uwielbiam polaczenie czekoldy i czarnej porzeczki :)?
OdpowiedzUsuńale pyszności :)
OdpowiedzUsuńzapisuje przepis:D
OdpowiedzUsuńaż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńPoprosimy kawałek... nie... kilka kawałków :D
OdpowiedzUsuńWesołych i spokojnych świąt :)
Fajnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasta ala bounty ;)
OdpowiedzUsuń