Menu

Szukaj na tym blogu

24 marca 2016

Kokosowe brownie z konfiturą z czarnej porzeczki.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na kokosowe brownie z konfiturą z czarnej porzeczki. Bazą do ciasta czekoladowego będzie jak już Wam kiedyś pokazywałam czerwona fasola. Zapraszam dalej :)




Składniki:
Ciasto:
  • 1 puszka czerwonej
  • 1/2 banana
  • 1/4 szklanki cukru (u mnie ksylitol)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżki oleju kokosowego (lub masła)
  • 2 jaja
  • 15 g. kakao
Nadzienie:
Polewa:

Wykonanie:
Fasolę płuczemy na sicie i wraz z pozostałymi składnikami na ciasto wrzucamy do miski. Dokładnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do blachy (20x20) i pieczemy w 180C przez 15-20 minut. Wyciągamy i studzimy.
Z mleka kokosowego ściągamy gęstą śmietankę i ubijamy. Gdy będzie  już sztywna dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy.
Wystudzone ciasto przecinamy na dwie części, Na spód wykładamy kokosową masę oraz konfiturę z czarnej porzeczki i przykrywamy ciastem. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, polewamy ciasto i posypujemy płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce.

Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram :)

SMACZNEGO :)

12 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...