Menu

Szukaj na tym blogu

22 października 2015

Owsiany omlet z bananem i masłem orzechowym.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na owsiany omlet, czyli propozycja dla tych, którym znudziła się już tradycyjna owsianka. Zapraszam :)



Składniki:
  • 40 g. płatków owsianych
  • 20 g. mąki (u mnie owsiana)
  • 2 jaja
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • odrobina oleju kokosowego (lub innego tłuszczu do smażenia)
  • dodatki: masło orzechowe, banan, jagody inkaskie, cynamon
Wykonanie:
Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem, tak żeby woda była 0,5 cm nad nimi, odstawiamy do napęcznienia na min 10-15. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wszystko mieszamy. Smażymy z obu stron na patelni z niewielką ilością oleju kokosowego lub masła. Jeszcze ciepły smarujemy masłem orzechowym, układamy pokrojonego banana, jagody inkaskie i posypujemy cynamonem.

SMACZNEGO :)

13 komentarzy:

  1. Jem taki tylko bez jagód oraz mąki. Przyrzadzam w urządzeniu do robienia omletów (nie wiem jak to się fachowo nazywa ;P). PYCHOTKA ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O urządzeniu do omletów pierwsze słyszę :) A czy bez mąki nie czuć za bardzo jajek?

      Usuń
  2. to jedno z moich ulubionych śniadań :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kiedy ja w końcu wypróbuję któryś z Twoich przepisów, ciągle zapominam o składnikach i zwyczajnie brak czasu, życie pędzi ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze zostaje weekend, a sporo tych przepisów już się nazbierało :)

      Usuń
  4. Muszę kiedyś zrobić taki omlet ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale to pysznie wygląda - takie śniadania to jest coś :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...