Dziś przychodzę do Was z przepisem, a w zasadzie z pomysłem na przepyszne śniadanie na leniwy poranek. Prafait goszczą u mnie ostatnio bardzo często w różnorodnych kombinacjach. Tym razem padło na granolę, czekoladowy mus, czereśnie, kajmak i jeszcze więcej dobroci. Zapraszam :)
Składniki:
- 60 g. granoli (u mnie czekoladowo-orzechowa z tego przepisu)
- 1 mrożony banan
- 1 szklanka czereśni (mogą być mrożone)
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 1 łyżka jagód goji
- 2 łyżki preparowanej pszenicy
- 1 łyżeczka kajmaku orzechowego
- 1/2 łyżeczki pyłku pszczelego
Banana blendujemy z kakao, masłem orzechowym i połową czereśni. Do miseczki, szklanki lub słoika (jak wolicie) wkładamy następująco połowę czekoladowego musu, połowę granoli, pozostałe czereśnie (jeśli używamy mrożonych to rozmrażamy je w mikrofali lub rondelku z odrobiną wody), preparowaną pszenicę, resztę musu, jagody goji i pozostałą granolę. Na wierzchu dodajemy kajmak i posypujemy pyłkiem pszczelim.
Po więcej przepisów i pomysłów kulinarnych zapraszam Was na mój Instagram - kilk :)
SMACZNEGO :)
Widać, że polubiłaś się z parfait, skoro ponownie taka smaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńJa nie próbowałam, a już lubię :) Wzrokiem zjadłam :)
UsuńOj tak, parfait ostatnio często u mnie gości :)
UsuńPysznie wygląda
OdpowiedzUsuńZachwycam się :D
OdpowiedzUsuńmniam czereśnie !
OdpowiedzUsuńO ale kusisz, smakowicie to wygląda. :)
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńO mamusiu toż to istne niebo w gębie :D
OdpowiedzUsuńIle byśmy dały za takie śniadanko ^^
Kusisz :D
OdpowiedzUsuńOMG, będzie moje :) dzięki :*
OdpowiedzUsuńProszę Cię bardzo :)
UsuńBardzo ciekawy przepis :) Nie słyszałam do tej pory o tym kajmaku :)
OdpowiedzUsuńPyszności:)
OdpowiedzUsuń