Menu

Szukaj na tym blogu

12 lutego 2016

Czekoladowe parfait z czereśniami i kajmakiem.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem, a w zasadzie z pomysłem na przepyszne śniadanie na leniwy poranek. Prafait goszczą u mnie ostatnio bardzo często w różnorodnych kombinacjach. Tym razem padło na granolę, czekoladowy mus, czereśnie, kajmak i jeszcze więcej dobroci. Zapraszam :)


Składniki:
  • 60 g. granoli (u mnie czekoladowo-orzechowa z tego przepisu)
  • 1 mrożony banan
  • 1 szklanka czereśni (mogą być mrożone)
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • 1 łyżka jagód goji
  • 2 łyżki preparowanej pszenicy
  • 1 łyżeczka kajmaku orzechowego
  • 1/2 łyżeczki pyłku pszczelego

Wykonanie:
Banana blendujemy z kakao, masłem orzechowym i połową czereśni. Do miseczki, szklanki lub słoika (jak wolicie) wkładamy następująco połowę czekoladowego musu, połowę granoli, pozostałe czereśnie (jeśli używamy mrożonych to rozmrażamy je w mikrofali lub rondelku z odrobiną wody), preparowaną pszenicę, resztę musu, jagody goji i pozostałą granolę. Na wierzchu dodajemy kajmak i posypujemy pyłkiem pszczelim.

Po więcej przepisów i pomysłów kulinarnych zapraszam Was na mój Instagram - kilk :)

SMACZNEGO :)

14 komentarzy:

  1. Widać, że polubiłaś się z parfait, skoro ponownie taka smaczna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie próbowałam, a już lubię :) Wzrokiem zjadłam :)

      Usuń
    2. Oj tak, parfait ostatnio często u mnie gości :)

      Usuń
  2. O ale kusisz, smakowicie to wygląda. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O mamusiu toż to istne niebo w gębie :D
    Ile byśmy dały za takie śniadanko ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy przepis :) Nie słyszałam do tej pory o tym kajmaku :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...