Menu

Szukaj na tym blogu

10 czerwca 2015

Domowa granola orzechowa.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na domową granolę orzechową. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnej owsianki. Zapraszam dalej :)




Składniki:
Wykonanie:
Mieszamy płatki z orzechami i pestkami dyni (orzechy możemy trochę posiekać jeśli chcemy mieć mniejsze kawałki). Miód rozpuszczamy razem z masłem orzechowym na małym ogniu. Gdy miód i masło się rozpuszczą, zdejmujemy z palnika i łączymy z mieszaniną płatków. Dokładnie mieszamy, tak żeby wszystkie składniki się dobrze połączyły, a płatki były pokryte miodowo-orzechową polewą. Przekładamy wszystko na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika i pieczemy przez ok. 45 minut. Co 10-15 minut mieszamy granolę, żeby równo się upiekła. Ostatnie 15 minut musimy dokładnie pilnować, bo może szybko się przypalić. Po wystygnięciu przełożyć do pojemnika. 

Robiliście kiedyś własną granolę?

SMACZNEGO :)

29 komentarzy:

  1. A ja właśnie jestem przed śniadaniem i narobiłaś mi ochoty na taką mieszankę :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam owsiankę, ale chętnie ją zdradzę z taką granolą:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja przepadam za granolą czekoladową :).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czekoladowej jeszcze sama nie obiłam, ale muszę chyba spróbować :)

      Usuń
  4. Ostatnio też sobie takie zrobiłam, ale niestety już się skończyło :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam granolę! chyba jeszcze nigdy nie robiłam jej sama :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, swoja nie dość, że jest pyszna, to jeszcze bez zbędnej chemii :)

      Usuń
    2. Do mnie to przemawia! Skład pycha, tylko połowę składników muszę dokupić :)

      Usuń
    3. To na zakupy i do dzieła :)

      Usuń
  6. Nigdy nie jadłam i nie robiłam granoli a, twoja wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Składniki lubię ale granoli nie robiłam, nawet nie widziałam czegoś takiego :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Robiłam już domową granolę i uwielbiam ją! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ojej, ale narobiłaś mi smaka!! Uwielbiam takie domowe granole ;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. W życiu nie słyszałam o takim cudzie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ostatnio kilogramami wcinam granolę, muszę zrobić ją sama :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nignie nie robiłam i chyba nigdy w życiu nie jadłam!
    A szkoda! Bo wygląda przepysznie! <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam :) Ale sama jeszcze nigdy nie robiłam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...