Menu

Szukaj na tym blogu

15 lipca 2015

Bezglutenowe placuszki amarantusowe.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na bezglutenowe placuszki amarantusowe. Zapraszam dalej :)





Składniki: (8 sztuk)
  • 1 szklanka mąki z amarantusa
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1-2 łyżki ksylitolu, w zależności jak słodkie lubicie
  • 1 jajo
  • 1/2 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia
  • dodatki: jogurt naturalny, maliny, czarna porzeczka, pyłek kwiatowy
Wykonanie:
Mąkę, mleko, ksylitol oraz jajo miksujemy ze sobą na gładką masę. Smażymy placuszki na niewielkiej ilości oleju kokosowego, gdy na powierzchni pojawią się bąbelki, to pora żeby je przewrócić na drugą stronę. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie z jogurtem naturalnym, malinami, czarną porzeczką i pyłkiem kwiatowym.

SMACZNEGO :)

16 komentarzy:

  1. Wyglądają przepysznie i pewnie takie są ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Coraz częściej spotyka się teraz wyroby bezglutenowe, a jak widzę zdrowe nei musi być nudne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj nudne na pewno nie, potrzeba tylko trochę inwencji :)

      Usuń
  3. Jak pyszności! ononomnom <3

    OdpowiedzUsuń
  4. mąki z amarantusa nie próbowałam, za to ekspandowany amarantus to podstawowa pozycja w szafce ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja z kolei ekspandowanego amarantusa nie używam zbyt często, sama nie wiem czemu :)

      Usuń
  5. Chętnie bym zjadła te owoce z tej piramidki. =D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają niezwykle smakowicie, chętnie bym je wypróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ooo nie! Ale pychota! Z chęcią Cię porwę do siebie i będziesz mi serwowała takie smakowitości! :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...