Menu

Szukaj na tym blogu

8 lutego 2016

Czekoladowo-orzechowa granola.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z kolejnym pomysłem na śniadaniową granolę, tym razem jest to propozycja dla fanów orzechów i czekolady. Zapraszam :)



Składniki:

Wykonanie:
W misce łączymy ze sobą płatki z otrębami. Kajmak rozpuszczamy w rondelku z olejem kokosowym i miodem, a następnie dodajemy go do płatków i dokładnie wszystko mieszamy. Powstałą masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w 180C (mieszamy co 10 minut, tak żeby granola była równomiernie podpieczona). Orzechy, czekoladę oraz żurawinę siekamy na mniejsze kawałki. Ostudzoną żurawiną łączymy z bakaliami i czekoladą, przekładamy do słoika i śniadanie na drugi dzień gotowe. Wcześniej zawsze dodawałam bakalie od razu do płatków, ale bardzo łatwo jest je wtedy przypalić, dlatego teraz dodaję je dopiero po upieczeniu.

Po więcej przepisów i pomysłów kulinarnych zapraszam Was na mój Instagram - kilk :)

SMACZNEGO :)

13 komentarzy:

  1. Nie przepadam za czekoladą a tym bardziej gorzką więc deser nie dla mnie ale wygląda apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A no właśnie, ja raz zrobiłam coś takiego ale też dodałam bakalie od razu i mi się przypaliły :D teraz dam na samym końcu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ja żałuję, że nie mogę jeść orzechów, takie śniadanie z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo smakowicie! I akurat ma orzechy, na które nie mam uczulenia! :)


    fineandhealthy

    OdpowiedzUsuń
  5. Orzechy, bakalie i czekolada, czyli to co najbardziej lubię:) Pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ta czekolada do mnie przemawia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam granolę, często sama robię podobną ale bez czekolady :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...