Menu

Szukaj na tym blogu

19 września 2015

Spaghetti Aglio Olio Peperoncino.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na spaghetti aglio olio peperoncino. Zapraszam :)





Składniki (2 porcje)
  • 1 duży ząbek czosnku 
  • 1/4 - 1/2 chilli (w zależności jak ostre potrawy lubicie)
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki parmezanu (+ do posypania po wierzchu)
  • 140 g. makaronu spaghetti (u mnie razowy orkiszowy)
Wykonanie:
Zaczynamy od ugotowania makaronu al dente. Czosnek, paprykę i natkę siekamy drobno. Na oliwie podsmażamy czosnek, a następnie chili, gdy się przesmażą dodajemy natkę. Przekładamy na patelnię makaron i zdejmujemy z palnika, dodajemy 2 łyżki parmezanu i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy jeszcze parmezanem.

SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...