Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na spaghetti aglio olio peperoncino. Zapraszam :)
Składniki (2 porcje)
- 1 duży ząbek czosnku
- 1/4 - 1/2 chilli (w zależności jak ostre potrawy lubicie)
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki parmezanu (+ do posypania po wierzchu)
- 140 g. makaronu spaghetti (u mnie razowy orkiszowy)
Wykonanie:
Zaczynamy od ugotowania makaronu al dente. Czosnek, paprykę i natkę siekamy drobno. Na oliwie podsmażamy czosnek, a następnie chili, gdy się przesmażą dodajemy natkę. Przekładamy na patelnię makaron i zdejmujemy z palnika, dodajemy 2 łyżki parmezanu i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy jeszcze parmezanem.
SMACZNEGO :)
Wygląda przepysznie :) Jak ja uwielbiam makaron!
OdpowiedzUsuńTaki obiad to bym zjadła nawet teraz :D
OdpowiedzUsuńTalerzyk wpadł mi w oko;)
OdpowiedzUsuńZ Pepco gdybyś się zastanawiała :)
UsuńJak to smacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńAlez apetycznie wyglada, z pewnoscia wyprobuje :)!
OdpowiedzUsuń