Menu

Szukaj na tym blogu

9 sierpnia 2016

Acai bowl z kokosową śmietanką, truskawkami i masłem migdałowym.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na acai bowl ze śmietanką z mleczka kokosowego, truskawkami i masłem migdałowym. Zapraszam dalej :)



Składniki: (1 porcja)
  • 1 szklanka mrożonych borówek
  • 1 mrożony banan
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżka sproszkowanych jagód acai
  • 1/2 puszki mleczka kokosowego (schłodzonego przez noc w lodówce)
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 łyżka masła migdałowego
  • 1 łyżka ekspandowanego amarantusa
Wykonanie:
Borówki, banana, mleko oraz jagody acai dokładnie blendujemy ze sobą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Z mleczka kokosowego zbieramy stałą część i ubijamy mikserem tak jak bitą śmietanę. W tym momencie można dodać trochę cukru pudru, bo samo mleczko nie jest słodkie. Do miseczki przekładamy jagodowy mus, następnie kokosową śmietankę, truskawki, polewamy masłem migdałowym i posypujemy amarantusem. 

Przepis powstał przy współpracy ze sklepem Biogo.pl


Aktualna oferta Lidla, dostępna tutaj

Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram :)

SMACZNEGO :)

6 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...