Dawno mnie tutaj nie było, ale niestety mój laptop odmówił posłuszeństwa i musiałam go oddać do naprawy. Mam nadzieję, że teraz wszystko wróci do normy i będę tu regularnie. Dziś zapraszam Was na pyszny wegański snickers. Zapraszam dalej :-)
I warstwa:
- 5 łyżek oleju kokosowego
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżki syropu z agawy
Rozpuszczamy olej kokosowy, a następnie łączymy go z kakao i syropem z agawy. Wylewamy na formę o wymiarach 20x20 cm i wstawiamy do zamrażarki.
II warstwa:
- 4 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki mleka roślinnego
- 3 łyżki syropu z agawy
- 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
- 2/3 szklanki zmielonych płatków owsianych
III warstwa:
- 10 daktyli
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżeczki wody
- 1/2 szklanki orzechów ziemnych.
Daktyle namaczamy 1-2 godziny. Odsączamy,
dodajemy wodę, masło orzechowe i miksujemy. Wylewamy do formy
(oczywiście jak poprzednia warstwa już się zetnie) i posypujemy
orzechami ziemnymi
Polewa:
- 70 g. czekolady wegańskiej
- 4-5 łyżek mleka roślinnego
Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram :)
SMACZNEGO :)
Na pewno smaczny i nawet prosty w przygotowaniu :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńAleż bogactwo smaków :) Na pewno by mi smakował taki specjał :)
OdpowiedzUsuńMuszę przynać, że wygląda obłędnie.
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię <3
OdpowiedzUsuńależ jestem ciekawa smaku :)
OdpowiedzUsuńzaczarowana-oczarowana.pl
Nooooo prezentuje się fenomenalnie a i nazwa chwytliwa :D
OdpowiedzUsuńmniam, wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńAle bym sobie teraz zjadła :)
OdpowiedzUsuńNo i zachciało mi się Snickersa, a nie mogę! :(
OdpowiedzUsuń