Menu

Szukaj na tym blogu

5 czerwca 2016

Wegański snickers.

Hej,
Dawno mnie tutaj nie było, ale niestety mój laptop odmówił posłuszeństwa i musiałam go oddać do naprawy. Mam nadzieję, że teraz wszystko wróci do normy i będę tu regularnie. Dziś zapraszam Was na pyszny wegański snickers. Zapraszam dalej :-)




I warstwa: 
  • 5 łyżek oleju kokosowego
  • 4 łyżki kakao 
  • 2 łyżki syropu z agawy
Rozpuszczamy olej kokosowy, a następnie łączymy go z kakao i syropem z agawy. Wylewamy na formę o wymiarach 20x20 cm i wstawiamy do zamrażarki.

II warstwa:
  •  4 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki mleka roślinnego
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 2/3 szklanki zmielonych płatków owsianych
Olej kokosowy rozpuszczamy i łączymy z resztą składników. Wylewamy na czekoladowy spód (jeżeli już zastygł) i ponownie wkładamy do zamrażarki 
III warstwa: 
  • 10 daktyli
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżeczki wody
  • 1/2 szklanki orzechów ziemnych. 
Daktyle namaczamy 1-2 godziny. Odsączamy, dodajemy wodę, masło orzechowe i miksujemy. Wylewamy do formy (oczywiście jak poprzednia warstwa już się zetnie) i posypujemy orzechami ziemnymi
Polewa:
  •  70 g. czekolady wegańskiej
  • 4-5 łyżek mleka roślinnego
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z mlekiem i polewamy nią warstwę orzechową. Na kolejne 30 minut wkładamy do zamrażarki. Po tym czasie kroimy i zajadamy.


Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram :)

SMACZNEGO :)

10 komentarzy:

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...