Dziś przychodzę do Was z przepisem na śliwkowe crumble z owsianą kruszonką i bananowymi lodami. Zapraszam dalej :)
Składniki (2 porcje):
- 300g. śliwek
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/4 szklanki mąki
- 1/4 szklanki ksylitolu (lub innego cukru)
- 2 łyżki oleju kokosowego
Bananowe lody:
- 2 obrane, pokrojone i zamrożone banany
- 2-3 łyżki mleka migdałowego (lub innego)
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200C. Śliwki myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy i wkładamy do naszych foremek. Olej kokosowy rozpuszczamy i łączymy z płatkami owsianymi, mąką oraz ksylitolem i mieszamy. Powstałą kruszonkę wykładamy na śliwki i wkładamy do piekarnika na 30 minut. Pod koniec pieczenia z zamrażarki wyjmujemy banany i blendujemy je z mlekiem. Na gotowe i jeszcze gorące crumble układamy gałkę bananowych lodów, możemy posypać jeszcze odrobiną cynamonu.
ale pyszności :D
OdpowiedzUsuńBardzo interesujący przepis!
OdpowiedzUsuń