Hej,
Dziś przychodzę do Was z przepisem na acai bowl ze śmietanką z mleczka kokosowego, truskawkami i masłem migdałowym. Zapraszam dalej :)
Składniki: (1 porcja)
- 1 szklanka mrożonych borówek
- 1 mrożony banan
- 1/2 szklanki mleka migdałowego
- 1 łyżka sproszkowanych jagód acai
- 1/2 puszki mleczka kokosowego (schłodzonego przez noc w lodówce)
- 1 szklanka truskawek
- 1 łyżka masła migdałowego
- 1 łyżka ekspandowanego amarantusa
Wykonanie:
Borówki, banana, mleko oraz jagody acai dokładnie blendujemy ze sobą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Z mleczka kokosowego zbieramy stałą część i ubijamy mikserem tak jak bitą śmietanę. W tym momencie można dodać trochę cukru pudru, bo samo mleczko nie jest słodkie. Do miseczki przekładamy jagodowy mus, następnie kokosową śmietankę, truskawki, polewamy masłem migdałowym i posypujemy amarantusem.
Przepis powstał przy współpracy ze sklepem Biogo.pl
Wygląda super apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmega smacznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńMusi być wspaniała taka miska :)
OdpowiedzUsuńDawno nie było mnie u sąsiadów na blogach... u Ciebie nadal tak pysznie :)
OdpowiedzUsuńO jagodach acai jeszcze nie słyszałam :)
OdpowiedzUsuńjak to pysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń