Menu

Szukaj na tym blogu

13 lutego 2016

Migdałowo-waniliowe trufle w sezamie.

Hej,
Dziś przychodzę do Was z kolejnym pomysłem na zdrowe i pyszne trufle. Ostatnio opublikowałam przepis na wersję czekoladowo-orzechową, a dziś proponuję migdałowo-waniliową. Zapraszam dalej :)




Składniki:
  • 1/2 szklanki płatów owsianych
  • 1/4 szklanki migdałów
  • 30 g. suszonych daktyli
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • nasiona z 1 laski wanilii
  • sezam do obtoczenia
Wykonanie
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odsączamy je z wody i blendujemy razem migdałami i płatkami owsiany. Następnie dodajemy olejek waniliowy oraz nasiona z laski wanilii i ponownie blendujemy. Powstałą masę chłodzimy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Po tym czasie wyciągamy i zwilżonymi dłońmi formujemy kulki, które obtaczamy w sezamie. Przechowujemy w lodówce

Przy okazji zapraszam Was na mój Instagram - kilk :)

SMACZNEGO :)

19 komentarzy:

  1. Lubię daktyle i słodycze z nimi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a mam się odchudzać a tu takie cuda ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja kiedyś nie lubiłam trufli, a teraz lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają genialnie - pysznie i zdrowo zarazem ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. pieknie sie prezentuja, skusze sie chyba na ich zrobienie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham trufle w każdej formie. ;]

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie kuleczki kochamy <3 śliczne maleństwa :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)
Komentarze typu "obserwujemy?" będą usuwane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...